Att starta eget företag

Ja, att starta eget företag är många blandade känslor, väldigt skräckinjagande med en hel del ont-i magen-sova-dåligt, MEN samtidigt otroligt spännande med många lyckorus av att klara nästa steg och utmaning.

Drömmen om att starta eget har alltid funnits, ända sedan gymnasiet, eller kanske ännu tidigare. När jag var liten var det bästa att låna mammas plånbok, plocka ut mynten och leka att jag satt i kassan, sålde och tog betalt. Nu fyllde jag 40 i somras, så den drömmen har funnits ett tag. Men tidigare har varken självförtroende eller möjligheten att starta eget företag funnits där.

En tidig morgon i november 2021. Jag hade precis lämnat barnen på skolan, med en kaffekopp i handen satte jag mig ner vid köksbordet. Med penna och papper, någon dator ägde jag inte då. Hade tidigare kollat möjliga utbildningar, men det som lockande fanns inte här i närheten eller på distans. Trivdes bra på mitt dåvarande jobb men det blev ohållbart att pendla så långt. Kan jag starta eget företag? Funderade på vad jag har för erfarenhet och kunskap och sen klottrade ner en affärsidé. Några timmar senare ringde jag min man.

– Nu vet jag vad jag ska göra, har skrivit ner allt!

– Så spännande, jag vill höra allt om det i kväll!

Så nu snart ett och ett halvt år senare är vi i full gång. Tänker att innehållet på bloggen kan vara lite blandat, trädgård, odling, företagande, bokprojekt, recept, att periodvis bo utomlands och mycket annat. Stort som smått. Detta får bli mitt första trevande inlägg här på bloggen.

Ha en fin dag!

/Sofie