Vårblommande lökar

Tittade ut och fick se björkarna, nu var verkligen hösten här. Blomsterodlingen går på sista versen, solrosorna och dahliorna blommar fortfarande vackert. Har nu börjat att rensa och förbereda inför planteringen av vårblommande lökar. Tulpaner, liljor, hyacinter, allium är några av som ska ner i jorden. Det är ingen brådska, så länge jorden går att bruka så går det utmärkt att plantera.

För något sedan hann jag inte få ner lökarna, men första advent var det fortfarande plusgrader, lökarna planterades och i maj blommade tulpanerna. I våra upphöjda odlingsbäddar är det inte så blött MEN börjar jag trampa i gräset runt om så blir det en leråker. Planen är att lägga sten eller grus runt bäddarna så det lättare torkar upp. Lättare att sköta också, gräset är så frodigt runt och växer snabbare än någon annanstans. Har lite skräck för ormar och har en väldigt bra fantasi så de ligger ju överallt och ruvar i det höga gräset! Men nej jag har inte sett en endaste orm här än!

Förra året byggde vi odlingsbäddar. Då vi har en hel hög råddjursfamiljer i trädgården så var staket runt ett måste runt! Två meter högt så det inte hoppar över,

NU ska jag ut, mellan skurarna, då det bara småregnar får man passa på! Jaja, igår sken solen och säkert snart igen!

Ha en fin dag!

/Sofie