Bygga butik

I våras började byggnationen av butikslokalen, som tidigare var vårt garage.

Förutom själva butikslokal så behövdes en toalett och ett litet litet ”kök”. Vi tejpade upp på golvet för att få en hum om hur det skulle se ut och kännas. Eftersom toaletten har ett fönster så kunde köket vara exakt på millimetern 1 m brett. Diskbänk gärna med två hoar, Max 1 meter. Det fanns nya men var så dyra. Lyckan när jag fann en köksbänk på Market Place! Den var ren, med ny blandare och lite använd. Den var visserligen små ranglig lite här och var, men det berodde mest på att den flyttats oaktsamt. Men mitt geni till man fick satt ihop bänken igen, förstärkte så skåpen satt ihop, byggde ett underrede att stå på och fick fast den rostfria delen. OCH den passade på millimetern!

Köket

Köksdel till höger. en mini mini köksdel, men räcker till det jag ska ha det till! Hoppades jag på iallafall! Toalett till vänster. Hade ett gammalt handfat liggandes på vinden, så provade ut hur det skulle passa att placera handfatet där och toalett framför fönstret.

Ja, en skohylla kan användas på fler sätt!

Några steg senare så börjar det bli klart! Jag ville måla alla väggar i butiken i varma vackra kalkfärger. Men insåg att det blir så sjukt dyrt, fick lite panik! MEN hittade färgburkar i källaren från att vi målat om rum i vårt hus. Det var inte mycket kvar i burkarna med det räckte ganska bra. Väggen rakt fram: Mörkt brunt- från vårt vardagsrum. Spegeln får hänga där den hänger för färgen räckte inte till att måla hela väggen. Väggen till hö: Petrol blå färg från sonens rum. Väggen till vä: Varmgrå färg från dotterns rum. Taket: vit färg från våra innertak i huset. Nu ska listerna upp, tror vi har några bitar kvar på vinden sen vi byggde huset. Hittade även några få kakelplattor på vinden som vi har i vårt kök i huset, dessa är planen att jag ska sätta upp ovanför handfatet.

Mer om lilla köket kommer i ett inlägg lägre fram, nu ska jag fota produkter som vi har i butiken och få in dessa i webshoppen!

Ha en fin dag och och tack för att du läste!

/Sofie

Lämna en kommentar