Bygga inhägnad runt odlingen

Att plantera vårblommande blomsterlökar är ett bra sätt att öva upp sin tålamods förmåga. Jag planterar nu och måste vänta till april-maj nästa vår, finns liksom inga genvägar! Spänningen att tidigt på våren kunna gå ut och titta i rabatterna och se något litet litet grönt titta upp och sen följa hur det växer!

Vi planterade förra hösten 2000 tulpanlökar och då behövs att det verkligen en inhägnad, annars blir de avkuttade på direkten! Sjukt tråkigt om man lagt ner tid och pengar och allt blir uppätet. Har man rabatter och satt lökar så funkar det toppen att spray med Tricogarden eller likande. Det innehåller lanolin, det utvinns ur fårull. Hört att rådjur och annat klövvilt skyr den doften för de tror att här kan det vara en riktigt sur bagge. Men om det helt stämmer vågar jag inte svära på!

Två meter hög gjorde vi vår inhägnad. Då ska inte några djur kunna skutta in. Stängselstolpar som är 2,5 m. och 2 m. svart nät i plast. Skyddsnät tror jag att det benämns som. Ett starkt och är uv-beständigt nät, tror man ska satsa på ett med kvalitet. Trist om det bleks, torkar och spricker efter något år.

Bygga inhägnad
Bygga trädgård

Vi satte reglar upp till och även i nedkanten, mätte noga så det skulle bli rakt. Sedan fäste vi nätet med häftpistol. Tänk på att inte sträcka nätet för hårt så det blir snett.

Tulpaner

Vi hann få upp nätet innan dessa tittade upp!

Fortsättning följer!

Ha en fin höst dag och tack för att ni läste!

/Sofie

Lämna en kommentar